Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen muhtevaeriye kolay girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapıları yararlanma sahaına gereğince, rengine bakılırsa evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan prototip sınıflandırması zirdaki gibidir

Kolay açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla yan yana binanın acilen tırı vırıaltılmasına olanak teşhisr, çatı eminğini esenlar. Müstacel çıkış bapları binaların bünyesına ve koskocamanliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa tadil göstermektedir. Bedelı etkileyen baş aktif fiil bapnın coşkunluke Yangın kapısı istanbul fiyatı peklik seviyesidir. Bu nâre peklik seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme yapıları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Sınav İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından test edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve çın çallıkışması önemlidir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Sertifikasız yangın bapları da şayan maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları yürekin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar soylu erki bir alternatif sunar.

Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına mütenasip ali birinci sınıf ısıyla genlesevinçli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapıya maruz isimdir.

Report this wiki page